27477
Książka
W koszyku
50 pysznych dań kojących ciało i duszę!Przyprawiające o zawrót głowy fakty!Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły!Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać!Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu.Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety.To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie. Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia? Czym jest żywienie spersonalizowane? Co daje mindful eating? Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania?Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Status dostępności:
Wypożyczalnia Kiszkowo
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 P (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Happry Food 2.0 : om hur maltiden och lyckan hänger ihop, 2018
Uwaga ogólna
Na okładce: 50 pysznych dań kojących ciało i duszę!
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 244. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej