27477
Book
In basket
Smakologia / Ola Woldańska-Płocińska. - Poznań : Papilon, copyright 2020. - 78, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 31 cm.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet? Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Availability:
Wypożyczalnia Kiszkowo
There are copies available to loan: sygn. 6/III (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: I love slow food.
Funding information note
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again