27477
Książka
W koszyku
Smakologia / Ola Woldańska-Płocińska. - Poznań : Papilon, copyright 2020. - 78, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 31 cm.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet? Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Kiszkowo
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6/III (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: I love slow food.
Uwaga dotycząca finansowania
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej