Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Kiszkowo
(1)
Autor
Stawska-Ostaszewska Adrianna Ewa (1967- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Jedzenie (czynność)
(1)
Kucharstwo
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacje
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kiszkowo
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 P (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej